Openingstornooi nieuw lokaal Mortsel. (ZUN)

Gisteren met 7 Beverse spelers naar het Openingstornooi van de Zun geweest , in hun nieuwe lokaal te Mortsel. Onze Voorzitter was verontschuldigd , was weeral op Wereldreis !

Deelnemers en hun score :

H/B

Walter Lijssens : 673 - 682

Jona Van Esbroeck ; 583

Leonard Van Overmeire : 559 (op baan 1 = 11x linker boer gemist + 2x in de goot op 15 ballen !! proficiat)

H/C

De Roeck Andre ; 602 - 606

D/C

Meynen Jacqueline ; 353 - 455

Rec/H

Aime Van Buynder :655 - 686

Rick Guhlstroff : 673 - 680

Proficiat aan de Zun-ners voor hun prachtige kegelhall.

Internationaal Kegeltornooi in Hoensbroek (NL).

De 8 Beverse spelers.

Gisteren zijn wij met 8 spelers van de Beversekegelclub , naar het Internationaal Kegeltornooi in Hoensbroek (NL) gaan deelnemen. Dit werd ingericht door de kegelclub :KSK Schwarz-Gelb 31 Aachen , deze club speeld zijn wedstrijden in dat lokaal.

Er werd gespeeld : Beverse 1 = Individueel door ;Walter Lijssens =723,Andre = 667 ,Leonard = 634 ,Jos = 224 (gestopt) , daarna Tandem : Andre/Walter = 470 , Leonard/Jos = 450

Beverse 2= Individueel door: Jona Van Esbroeck =652 , Aime = 520 , Rick = 502 , Jacqueline = 450 , daarna Tandem : Aime/Rick = 306 , en Jona/Jacqueline = 324

Wij hadden het geluk van met het busje van onze sponsor te kunnen rijden , zodat het allen samen nog een plezante dag is geworden. En wat onze uitslagen betreft = deelnemen is belangrijker dan winnen. Alhoewel wij ook gaarne winnen.

Clubkampioen 2017 - 2018 Beversekegelclub.

De uitslagen ;

Jacqueline Meynen = 458 (vorig jaar) nu 503 = +45

Andre De Roeck = 641 nu 671 = +30

Jos De Groof = 659 nu 618 = -41

Jona Van Esbroeck = 691 nu 645 = -46

Walter Lijssens =729 nu 683 = -46

Leonard Van Overmeire = 679 nu 631 = -48

Aime Van Buynder (BW) = 666 op de volle.

Clubkampioen 2017 - 2018 bij de Beversekegelclub = Jacqueline Meynen !!!

Clubkampioen Beverse Jaqcueline Meynen
Clubkampioen 2017 - 2018 Beversekegelclub Jaqcueline Meynen

Belgische Kampioenschappen, Individueel en Tandem

Zaterdag en Zondag (17/18 maart) was er in de kegelhall ‘t Zillebeek te Beveren , het Belgisch kampioenschap tandem en individueel. De Beversekegelclub behaalde 7 Medailles , op zijn 8 geselecteerde deelnemers. Goud voor Walter Lijssens individueel met 692 kegels. Goud ook voor Karin De Bel met dochter Yana Verhulst , bij tandem Dames met 451 kegels. Zilver voor Jos de Groof met Andre De Roeck , bij tandem seniors met 492 kegels. Brons voor Yana Verhulst bij de Dames individueel met 655 kegels en ook Brons voor Matthias Beeldens bij de Juniors individueel met 663 kegels . Knap resultaat van de Beversekegelclub , en dit in eigen huis .

Finale Vlaams Individueel Kampioenschap

Zondag werd er in sporthal Scherpenstein te Schelle gekegeld voor de Finale van het Vlaams Individueel Kampioenschap. De Beversekegelclub had 8 spelers in de finale , en zij brachten 6 medailles mee naar Beveren ! De Bondt Steff (12 j) behaalde zilver in de reeks Jeugd , maar tevens het hoogste dagpunt van deze reeks met 651 kegels. Bij de reeks Dames/ B behaalde Karin De Bel een gouden medaille , alsook haar dochter Yana Verhulst , kwam met een gouden medaille naar huis in de reeks Dames / A . In de reeks Dames/ C behaalde Anita Audenaert een Zilveren medaille en Jacqueline Meynen een vierde plaats. In de reeks Heren/ C was het Kurt Verhulst die nog een bronzen medaille in ontvangst nam , en Walter Lijssens eveneens brons bij de Heren / B . Knap van de Beverse spelers , en zeker van de Familie Verhulst - De Bel .zij brachten er samen al 4 mee naar Beveren.

Bekeruitreiking “Schoolkegelen”

De Beversekegelclub nodigen tijdens het schooljaar steevast de scholen van Groot Beveren uit, om het tegen elkaar op te nemen in een onderlinge competitie. De klas die tijdens hun sportweek en op de woensdagvoormiddag het hoogste gemiddelde aantal omgegooide kegels had, wordt gehuldigd. Dit jaar ging de eerste plaats naar een klas van "De Zonnepit" uit Vrasene met 437  kegels gemiddeld per baan. De Lindelaan uit Beveren met 425 kegels werden tweede en de derde podiumplaats ging, met 420 kegels, naar De Oogappel eveneens uit Vrasene .
De winnaar kreeg van de Beverse kegelclub een Beker en diploma. De gemeente zorgde voor een Trofee. De kegelclub kan jaarlijks rekenen op samenwerking met de gemeente Beveren om dit schoolkegelen te promoten. Het valt wel op dat de Beversekegelclub met dit initiatief succes boekt bij de Beverse scholen.

Bekeruitreiking "Schoolkegelen 2017 - 2018"

Sportverdienstelijke van het jaar

Onze secretaris Leonard Van Overmeire heeft deze trofee gekregen voor sportverdienstelijke van het jaar.
 Het was zeer onverwachts maar dubbel en dik verdiend...hij was er dan ook supertrots op!

Rusthuizen - Kegelen

Bij de Beverse Kegelclub komen ook regelmatig verschillende rusthuizen een balletje werpen.
En dit onder begeleiding van verschillende sportkegelaars en de scretaris zelf.

Voor deze mensen is dat dus een zeer leuke ontspanning en bezigheid,en soms gaat het er spannend aan toe.

Het is ook leuk dat er mensen die in een rolstoel zitten kunnen meegenieten van dit gebeuren omdat de Beverse beschikt over hulpmiddelen die het deze mensen aangenaam maakt om mee te spelen.

Ze zijn de Bevererse dan ook zeer dankbaar dat er nog zo een activiteit bestaat om hun eens uit te leven in iets anders.

Hieronder vind u wat foto's van de rusthuizen die deelnemen waaronder Rusthuis